Tucano Urbano Shop

Kies je voertuig en vind snel het juiste onderdeel of accessoire. Klik hier
Toon meerToon minder

Tucano Urbano ontstaat in 1999, vijf jonge jongens vragen zich af hoe droog te blijven op je scooter met slecht weer. Zo wordt het beenkleed geboren, in het begin waren er maar twee versies, één voor de Vespa en één voor alle andere merken. Momenteel worden er meer dan 40 verschillende modellen geproduceerd. En toen de helm verplicht werd, bedachten ze de ‘oortjes’ voor op je helm, met een zuignap te bevestigen om je helm te kunnen personaliseren. Meteen een groot succes. Momenteel verkopen ze naast de beenkleden vooral handschoenen en jassen.

Ook al lijkt het allemaal erg relaxed, bij Tucano Urbano wordt er hard gewerkt. Rigoureus ontwerp en functioneel materiaal: Tucano Urbano vindt oplossingen voor mobiliteit waar andere bedrijven alleen van kunnen dromen. Met visionaire intuïtie zoals bijvoorbeeld Termoscud®, dé cover voor scooters. Met materialen en technologieën die de mobiliteit een stuk praktischer, handiger en veiliger maken.

In de jaren wordt het concept uitgebreid naar een algehele mobiliteit: met ieder type weer, op elke weg en voor elke levensstijl. Wat voor weer het ook is: regen, zon, wind of warmte. De kleine Tucano wordt een groot merk met succes, een referentie voor iedereen die in de grote stad rondrijdt.

De missie van Tucano Urbano blijft, naast het beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden ook de veiligheid op de scooter, zoals productie van jassen met beschermingsdelen. De kleding is ingenieus maar vooral ook praktisch, oftewel een product dat goed zit maar ook makkelijk te wassen is.

Tucano Urbano wil de kwaliteit voor zich laten spreken: ergonomie en functionaliteit tegen een betaalbare prijs. Wie in de grote steden rondrijdt moet dit makkelijker en veiliger kunnen doen en met meer enthousiasme. Met elk vervoersmiddel, bij elk weerstype en altijd volgens de laatste mode.


Let op! We zijn nog bezig met het vertalen van alle pagina's. De artikelnamen en sommige pagina's kunnen nog in het Engels verschijnen.